Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alpha – Eurobank – Κατάρ , η ΥΠΕΡ ΤΡΑΠΕΖΑ

14/10/2011

Διαβάζουμε στο «Σοφοκλέους 10», σενάρια, για την Alpha με τη Eurobank, όπως ,

«….Από την πλευρά του έλληνας δικηγόρος που ρωτήθηκε , υποστήριξε πως η συγχώνευση της Alpha με τη Eurobank με στρατηγικό επενδυτή το Κατάρ, δεν θα πρέπει να καθυστερήσει να υλοποιηθεί διότι υπάρχει ο κίνδυνος οι δύο τράπεζες να αποτύχουν στα επόμενα stress tests. «Χωρίς το Κατάρ, είναι πολύ πιθανό ο νέος όμιλος που θα δημιουργηθεί να μην περάσει στα επόμενα stresstests,τα οποία θέτουν ως όριο για το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας το 9%» υπογράμμισε ο δικηγόρος. »

Φίλοι μου, νά είστε σίγουροι, ότι το Κατάρ δε κάνει πίσω, και ο Πρόεδρος του Νέου Ομίλου Γιάννης Κωστόπουλος, «ξέρει τι κάνει», διότι «τα λεφτά τώρα πράγματι υπάρχουν».

Ευρίσκεται ήδη στη τελική ευθεία η δημιουργία της Υπερ Τράπεζας  Alpha – Eurobank και η συγχώνευση προχωρά κανονικά και μεθοδικά , πατώντας σε στέρεα βήματα.Η μία από τις 2,5 Τράπεζες που έλεγε εδώ και χρόνια ο Κωστόπουλος είναι πραγματικότητας.Περιμένουμε την άλλη 1,5 Τράπεζα !

Οσον αφορά το «κούρεμα», η λύση βρίσκεται στις κυβερνήσεις που πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών τους. Πρώτη η Deutsche Bank, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να  κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποφύγει μια υποχρεωτική ανακεφαλαίωση.Ανακεφαλαίωση με κρατικά κεφάλαια και  κρατικές διοικήσεις στις ιδιωτικές τράπεζες, δε γίνεται.

Επομένως, πάμε για άλλες λύσεις …

Ας ελπίσουμε και οι άλλοι ελληνικοί τραπεζικοί Ομιλοι να μπορέσουν να βρούν το βηματισμό τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε κούρεμα.

The Banker F.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: