Μετάβαση στο περιεχόμενο

BlackRock Solutions, για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

17/10/2011
Tην ώρα που συνεχίζoνται ακόμη οι εξονυχιστικοί έλεγχοι για τα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών. καθησυχαστικός για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο εμφανίζεται σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Γκρεγκ Φίλιπς, διευθυντικό στέλεχος της BlackRock Solutions,

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέντευξή του στην εφημερίδα επισημαίνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι αρκετά συντηρητικό σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας, τονίζοντας ότι “αυτή τη στιγμή το βασικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη είναι ότι οι τράπεζες κατέχουν μεγάλο όγκο κρατικών ομολόγων.

Οπότε η Ελλάδα δε είναι μόνη της.

Στην Ισπανία οι τράπεζες είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε κρατικά ομόλογα σε σχέση με τις ελληνικές”.

Πάντως, ο κ. Φίλιπς προειδοποιεί ότι οι τράπεζες πρέπει να λάβουν αποφάσεις, γιατί η παρατεταμένη αστάθεια θα συνεχίσει να υφίσταται για καιρό.

«Δεν μπορεί να υπάρξει υγιής οικονομία χωρίς υγιές τραπεζικό σύστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά το διευθυντικό στέλεχος της Blackrock.

Παράλληλα, ο κ. Φίλιπς θεωρεί αναμενόμενο να υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις μεταξύ τραπεζών στη χώρα μας, για να εξορθολογίσουν τις δαπάνες τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, ενώ αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) λέει ότι πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένα ακόμα εφόδιο για μία συντονισμένη αντιμετώπιση της κρίσης.  Μάλιστα, ο κ.φίλιπς αναφέρει “Μία πρόσθετη δυσκολία για τους ευρωπαίους αξιωματούχους είναι ότι το τραπεζικό σύστημα κάθε χώρας έχει τα δικά του προβλήματα, οπότε δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί μία μόνο φόρμουλα”.

 πηγή : Greek Finance Forum

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: