Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Ιταλοί στηρίζουν τον Μόντι

15/01/2012

Οι πολίτες στηρίζουν τον Μόντι

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μόντι δήλωσε πως θα ληφθούν και νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης. Η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να συμφωνεί με την αναγκαιότητα τους. Όχι όμως όλοι: στους δρόμους ήδη οι ταξιτζήδες

 
Οι κινητοποιήσεις ιδιοκτητών και οδηγών ταξί επεκτείνονται σε όλη την Ιταλία. Από σήμερα το πρωί, στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, οι πιάτσες των ταξί είναι άδειες και τα νούμερα των ράδιοταξί δεν δέχονται κλήσεις.

Μια μαζική διαμαρτυρία κατά της απελευθέρωσης του τομέα που ανήγγειλε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, ενόψει και της πανιταλικής απεργίας των ταξιτζήδων, στις 23 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Ρώμης.

«Είμαστε ήδη υπεράριθμοι, δεν μπορεί σα καμία περίπτωση να απορροφήσουμε άλλους επαγγελματίες», τονίζουν.

Οι Ιταλοί στηρίζουν τον Μόντι

To 54% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση και το 78% λέει «ναι» στην απελευθέρωση της αγοράςTo 54% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση και το 78% λέει «ναι» στην απελευθέρωση της αγοράςΣτοιχεία των ενώσεων καταναλωτών, όμως, δείχνουν ότι η γενικότερη απελευθέρωση της αγοράς (ταξί, φαρμακεία, σιδηροδρομικό δίκτυο, κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των επαγγελματιών) θα βοηθήσει κάθε οικογένεια να εξοικονομήσει τουλάχιστον εννιακόσια ευρώ το χρόνο.

Οι Ιταλοί, στο μεταξύ, συνεχίζουν να στηρίζουν τον Μάριο Μόντι: σύμφωνα με γκάλοπ της  ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης, Rai, το 54% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση και το 78% λέει «ναι» στην απελευθέρωση της αγοράς.

Έστω και αν οι περισσότεροι Ιταλοί, το 52%, πιστεύουν ότι τα εμπόδια προς την απελευθέρωση θα είναι ανυπέρβλητα. Οι προσπάθειες, όμως, της κυβέρνησης Μόντι δεν επηρεάζονται και προχωρούν ολοταχώς.
Αθανασία Συγγελλάκη (Ρώμη)

Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης/

– dw-world.de

.

 

No comments yet

Σχολιάστε