Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

05/04/2012

Ξεπουλιούνται σε γερμανικό κολοσσό το «Σωτηρία» (που βρίσκεται μέσα σε 400 στρέμματα πευκοδάσους επί της λεωφόρου Μεσογείων) το ΚΑΤ (που διαθέτει 67 στρέμματα πλησίον της λεωφόρου Κηφισίας). Έχει δρομολογηθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» και ετοιμάζεται το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Επίθεση λοιπόν στα θεραπευτήρια «φιλέτα» της χώρας μας ετοιμάζει γερμανικός κολοσσός με τις ευλογίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Η πρώτη «εισβολή» σχεδιάζεται σε ιδιωτικά νοσοκομεία και, όπως φαίνεται, ακολουθούν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία και έχουν αφεθεί στην πλήρη απαξίωση. Τα πρώτα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι τα νοσοκομεία «Σωτηρία» (που βρίσκεται μέσα σε 400 στρέμματα πευκοδάσους επί της λεωφόρου Μεσογείων) και ΚΑΤ (που διαθέτει 67 στρέμματα πλησίον της λεωφόρου Κηφισίας).
Η εταιρία που φέρεται να ενδιαφέρεται είναι ο γερμανικός όμιλος Asklepios Kliniken Gmbh, που σε πρώτη φάση έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες επαφές για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν».
Όπως φαίνεται όμως ξεκίνησαν να δρομολογούνται και οι διαδικασίες για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να πουληθεί το Ωνάσειο στον γερμανικό κολοσσό Asklepios. «Το πείραμα, ξεκινάει από τα θεραπευτήρια που είναιΝομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δίκαιου και θα προχωρήσει στα δημόσια νοσοκομεία» λένε άνθρωποι που γνωρίζουν εκ των έσω τον χώρο της Υγείας. «Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται πολύ και για το “Σωτηρία” και το ΚΑΤ”» συμπληρώνουν οι ίδιες πήγες.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ντυνάν» έως πρόσφατα δεν μπορούσε να πωληθεί διότι ήταν ίδρυμα κοινωφελούς σκοπού. Όμως με ρύθμιση που έφερε ο υπουργός Α. Λοβέρδος στη Βουλή και ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο, τώρα πια μπορεί να ενοικιαστεί ή ακόμα και να πωληθεί από τους διαχειριστές του. Αυτό δεν ισχύει (προς το παρόν) για το Ωνάσειο, διότι είναι Κοινωφελές Ίδρυμα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Ωστόσο, πηγές του νοσοκομείου θεωρούν ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εξαγορά του, όπως ακριβώς έγινε με το «Ντυνάν».
ΠΗΓΗ Αναρτήθηκε  : http://enwtheite.blogspot.com/
 –
Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: