Μετάβαση στο περιεχόμενο

ALPHA BANΚ- ΕURΟΒΑΝΚ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012. –  ΤΕΛΙΚΑ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΓΑΜΟΣ ALPHA – EUROBANK

—————————————————–

24 Οκτωβρίου 2011 -Γενικές Συνελεύσεις των δύο Τραπεζών.Προχωρά η συγχώνευση.?

—————————————————————

ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ EUROBANK

Posted on 17/09/2011 by Banker F

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 

–  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  EUROBANK

Αθήνα , 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

– Με αφορμή την συγχώνευση EUROBANK – ALPHA BANK και με στόχο του σωματείου μας, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων στην νέα Τράπεζα για όλους τους εργαζόμενους στην EUROBANK, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Διοίκησης την Παρασκευή 9/9/2011.

– Παρόντες από πλευράς Διοίκησης ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ν. Νανόπουλος και

η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Α. Δεσύπρη και από πλευράς σωματείου ο Πρόεδρος Γ. Κουτσογιάννης και ο Γεν. Γραμματέας Ν. Κοτσακιλάφης.

– Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε θετικό κλίμα ενώ εκφράστηκε και από τις (2) δύο πλευρές η αναγκαιότητα συνεργασίας με μοναδικό στόχο την επιτυχία του εγχειρήματος, παρά τις εν γένει οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για τη νέα Τράπεζα, τους εργαζόμενους και την Εθνική Οικονομία.

– Από πλευράς σωματείου εκφράστηκε η άποψη ότι το σωματείο μας θα στηρίξει το εγχείρημα της συγχώνευσης, με την προϋπόθεση ότι :

(1) Δεν θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος

(2) Θα υπάρξει ενιαίο εργασιακό καθεστώς

– Ο κ. Νανόπουλος απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για απολύσεις εργαζομένων από τις Διοικήσεις των δύο Τραπεζών στο νέο Όμιλο που θα προκύψει και δεύτερον τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες, όταν θα προχωρήσουν οι συζητήσεις μεταξύ των Διοικήσεων. θα είναι σε θέση να μας ενημερώσει για όλη την σειρά ζητημάτων που εκ των πραγμάτων προκύπτουν από τη συγχώνευση και τέθηκαν στη συζήτηση από το σωματείο μας.

Συνάδελφοι 

– Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του εν λόγω εγχειρήματος σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τις προοπτικές εφόσον η κατάληξη είναι θετική.

– Στο παρελθόν γίναμε μάρτυρες σειράς συγχωνεύσεων και των προβλημάτων που επακολούθησαν.

– Ακριβώς με γνώμονα την εμπειρία του παρελθόντος έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, όλοι μας (Διοικήσεις – Σωματεία) να συνεργαστούμε προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, έτσι ώστε η επόμενη μέρα στη νέα Τράπεζα να είναι η καλύτερη δυνατή για όλους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Παρά τις υφιστάμενες διαφορές μεταξύ των σωματείων (μακροχρόνιες δικαστικές αντιδικίες (ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ) και όχι μόνο) πιστεύουμε ότι σήμερα αυτό που προέχει είναι η συνεργασία των σωματείων με βάση αυτά που μας ενώνουν και είναι πολλά και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

– Είναι βέβαιο ότι κανείς εργαζόμενος στην παρούσα φάση δεν θα μας συγχωρήσει «αγκυλώσεις» του παρελθόντος ή διαφορετικές αντιλήψεις, οι οποίες θα τορπιλήσουν την συνεργασία των σωματείων, όταν μάλιστα μέσα από τις ανακοινώσεις ή τοποθετήσεις των σωματείων υπάρχουν κοινά σημεία, τα οποία αποτελούν βάση για συνεργασία πχ. καμία απόλυση εργαζόμενου, ενιαίο εργασιακό καθεστώς.

– Με αφορμή όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πήραμε την πρωτοβουλία και καλέσαμε τα σωματεία και των (2) δύο Τραπεζών στα γραφεία μας την Τετάρτη 7/9/2011, με ζητούμενο την μεταξύ μας συνεργασία και δια μέσου αυτής την ενιαία προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

– Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν από την EUROBANK τα σωματεία π. ΕΡΓΑΣΙΑΣ και π. ΑΘΗΝΩΝ, ενώ από την ALPHA, το σωματείο της ALPHA BANK και το π. ΙΟΝΙΚΗΣ.

– Απουσίασε το σωματείο UNION (π. ΚΡΗΤΗΣ) το οποίο πριν την έναρξη των συνομιλιών έστειλε επιστολή και δια μέσου αυτής ανέφερε τους λόγους για την απουσία του.

– Παρά την απουσία του ελπίζουμε να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών μαζί με τα άλλα σωματεία, στην επόμενη συνάντηση.

– Όταν από την πλευρά των Τραπεζών οι Διοικήσεις εκφράζουν με κάθε τρόπο την κοινή πολιτική και συνεργασίας τους, είναι λάθος από την πλευρά των σωματείων να μην υπάρχει ενιαίο μέτωπο, όταν όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν μας αφορούν άμεσα.

– Σχετικά με την συζήτηση αυτή καθ’ αυτή υπήρξε αρκετά θετικό κλίμα, ταύτιση απόψεων σε βασικά ζητήματα όπως :

(1) Καμία απόλυση, κατοχύρωση των θέσεων εργασίας

(2) Διαφύλαξη εργασιακών δικαιωμάτων

(3) Ενιαίο εργασιακό καθεστώς

– Επίσης συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να συναντηθούμε στα γραφεία έτερου σωματείου (εκ περιτροπής θα συνεδριάζουμε στα γραφεία ενός εκάστου εξ ημών)

με το σκεπτικό να συσφίξουμε τις σχέσεις, με απώτερο σκοπό την καλύτερη συνεργασία μας.

– Οι εργαζόμενοι απαιτούν όλα τα σωματεία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξουν το γενικό συμφέρον.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

– Κλείνοντας την ενημέρωσή σας, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα σημαντικό γεγονός που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στους κόλπους του σωματείου μας.

– Πρόκειται για την επιστροφή μελών του σωματείου μας τα οποία είχαν διαγραφεί πριν από 4 χρόνια περίπου, μετά από άνωθεν εντολές και πιέσεις.

– Σήμερα επιστρέφουν στην βάση τους , σημαντικά στελέχη, ενώ είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που εκδηλώνουν τις προθέσεις τους για άμεση επιστροφή στο άμεσο μέλλον.

– Επίσης υπάρχει και σταθερή ροή εγγραφών από συναδέλφους που προέρχονται από άλλους χώρους.

– Το σωματείο επί 10 χρόνια απέδειξε με την παρουσία του ότι αξίζει της εμπιστοσύνης των εργαζομένων.

– Ελάτε μαζί μας, γιατί είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν θα μετανιώσετε για την επιλογή σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Ι. Κουτσογιάννης Ν. Κοτσακιλάφης

.
————————————————————————-
Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: